A Gyermekeinkért ’91 Alapítvány jóvoltából új hallásvizsgáló készüléket használhatnak a Csobánka téri Védőnői Tanácsadó szakemberei.

A védőnők részére rendelet szabályozza a három éves kortól elvégzendő kötelező szűrővizsgálatokat. Három éves kortól évente kell hallás vizsgálatot, érzékszervi vizsgálatot végezni a gyermekeknél, pont azért, hogy ha bármilyen probléma van a hallással, a beszédfejlődést nehogy negatívan befolyásolja. Fontos, hogy időben ki legyen szűrve egy-egy eltérés, kezelhetővé váljon ez a fajta funkció vesztés.

tamogatas2A Gyermekeinkért ’91 Alapítvány, amely most a 350 ezer forint értékű eszközt adományozta, már több éve támogatja a szolgálat működését.3 éve 15 légzésfigyelő készüléket valamint egy másik típusú hallásvizsgáló készüléket adományoztak a védőnőknek,  tavaly szintén 15 légzésfigyelő készülékkel gazdagodott a kerületi intézmény. Az önkormányzat részéről Gallóné Nagy Judit a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője, valamint Perjési Zsuzsanna Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának vezetője köszönte meg az értékes eszközt.

A Csobánka tér 6 szám alatt lévő egészséges tanácsadóban 9 védőnő dolgozik együtt, és ugyan itt már van egy régebbi típusú készülék, az új eszközzel már könnyebben lehet majd a gyerekeket berendelni 1-1 vizsgálatra, hiszen egyszerre akár 2-3 vizsgálat is történhet. Az új készülék nem csak sípoló hangokat képes lejátszani, hanem 1-1 ismert gyerekdallamot is, ami azért fontos, mert a kisebb gyerekeknek jobban felkelti a figyelmét, könnyebbé teszi a vizsgálatot.