Alapítványunk támogatja az ország távolabbi, gyermek-egészségügyi ellátással esetlegesen kevésbé ellátott településeinek fejlesztését is, de a közvetlen környezetünkben felmerülő igények pártolása is természetesen éppoly fontos.

2015. január 27-én ennek jegyében történt meg 15 darab kiváló szakmai minősítésű légzésfigyelő készülék átadása a Budapest III. kerületi Védőnői Szolgálat részére, továbbá egy drágább hallásvizsgáló készüléké is.

Az adományokat Alapítványunk létrehozói – Fekete János alapító és felesége – adták át a Védőnői Szolgálat intézményvezetőjének, Schadek-Bíró Évának.

A kis átadó ünnepség során jelen volt Enyedi Tímea is férjével és koraszülött kisfiával, s át is vették az első légzésfigyelőt. A hallásvizsgáló készüléket védőnőjük, Lévainé Madancza Edina vette át, aki kollégáival együtt már aznap használatba is vette azt.

A légzésfigyelők a rászoruló kisgyermekes családok rendelkezésére állnak egy ingyenes, 6 hónapos bérleti konstrukció keretében, melyet a Védőnői Szolgálattól lehet a későbbiekben megigényelni.

Mellékelt képeink a kis átadó ünnepségen készültek a Védőnői Szolgálat Gyenes utcai székházában.